IzdvojenoUradi sam

Vodič za poliranje farova u 6 jednostavnih koraka

Poliranje farova je relativno jednostavan proces koji možete obaviti kod kuće uz nekoliko osnovnih alata i materijala.

Šta je potrebno:
1. Komplet za poliranje farova (možete ga kupiti u prodavnicama auto delova). Ovi setovi obično sadrže brusni papir različitih zrna, abrazivnu pastu, i zaštitni sloj za farove.
2. Čista voda i sapun.
3. Mekana krpa.
4. Crevo ili boca sa sprejom za vodu.
5. Maskir traka.

Koraci za poliranje farova:

Priprema: Prvo, operite farove sapunom i vodom kako biste uklonili prašinu i nečistoće. Koristite maskir traku kako biste zaštitili okolne površine (lak, plastiku) od brusnih materijala.

Brusenje: Upotrebite najgrublji brusni papir iz kompleta za poliranje farova i, koristeći umereni pritisak, brusite farove. Brusite horizontalno, vertikalno i dijagonalno kako biste ravnomerno uklonili stari sloj i ogrebotine sa površine. Dodajte vodu tokom brušenja kako biste sprečili pregrevanje i omekšali površinu farova.

Prelazak na finiji brusni papir: Zamenite grubi brusni papir sa finijim, obično drugim u setu, i ponovite proces brusenja. Ovoga puta koristite lagani pritisak i radite dok površina ne postane glatka.

Korišćenje abrazivne paste: Nanesite abrazivnu pastu iz kompleta na farove i koristite čistu, suvu krpu da je ravnomerno razmažete. Zatim, koristeći istu krpu, trljajte farove u kružnim pokretima. To će ukloniti preostale ogrebotine i poboljšati prozirnost farova.

Zaštitni sloj: Kada farovi postanu čisti i prozirni, nanesite zaštitni sloj koji se takođe nalazi u setu za poliranje farova. Ovo će pomoći da se spreči buduće zamućivanje i očuva sjaj.

Završni koraci: Nakon što se zaštitni sloj osuši, pažljivo uklonite maskir traku. Operite farove kako biste uklonili ostatke paste i zaštitnog sloja. Vaši farovi bi sada trebali biti jasni i sjajni.

Poliranje farova je relativno jednostavan proces, ali zahteva strpljenje i pažnju detaljima. Pravilno održavani farovi poboljšavaju vidljivost i sigurnost tokom vožnje, stoga je vredno uložiti vreme i trud da se obavi ovaj uradi sam projekat.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *